JONNY CLAYTON OG GERWYN PRICE SVARER

Balanser og få følelsen slik du får av å skrive med en penn, hvordan holder du den? lek litt med pilen, - Så fort du holder/finner grepet ditt lukker du øynene og kjenner om pilen passer til hånden din slik at du ikke mister noen fingre i grepet - dvs. slik at selve pilen er ikke for kort, for smal, for lang.

Når du så kaster bør du sikte mot midten av brettet og passe på at pilene lager en liten kurve mot brettet, altså litt som et fly som først går opp og deretter ned for landing. Hvis pilene føles ok å håndtere, er dette en god start og valg av piler.

For nybegynnere anbefaler vi litt tyngre piler, som 24-27 gram, det er lettere å få fart/flyt med tyngre piler, men etter hvert utvikles spillernes muskler og reflekser, noe som gjør at mange velger å gå ned i vekt.

Det kan være det, men det meste avhenger av styrke og kastehastighet, så det er dette du bør fokusere på i utgangspunktet.

Det er så mange forskjellige å velge mellom så det er vanskelig å si nøyaktig, men start med enten rett/helt parallell eller torpedlignende og jobb deg oppover.

Se på dartskiven med begge øynene, len deg fremover og hold en stabil hodestilling hvor det føles godt og behagelig å stå og du kjenner pilen skyves vekk foran øynene.

Prøv gjerne 2, 3, 4 eller 5 fingre på pilen og kjenn hva som fungerer best for deg, mange av de beste spillerne har en finger som berører nøyaktig overgangen fra pilen til spissen.

Enkelt! Kjør klokken 1-20 og gjør det samme med dobbel

Kommer selvfølgelig an på talentet, men kaster du 3-6 måneder og ca 6-8 timer i uken, bør du kunne ha en liten følelse av at du er flink

Kjøp en SightRight og lær deg å kaste rett i begynnelsen, ellers vil du for alltid korrigere et "offline"-kast.

KAST MED COLIN LLOYD